Hvem er vi?

Ryfylke Modellflyklubb ble stiftet i 2005. Hjemmeadressen ble i Hjelmeland kommune i Ryfylke. I 2018 «flyttet» klubben fra Hjelmeland til Strand.

Hensikten med å stifte klubben var å kunne tilby medlemskap i en modellflyklubb som var knyttet til Norges Luftsportsforbund med lavest mulig medlemskontingent. Klubben har derfor en medlemskontingent på kr. 100,-. Kontingenten blir gjennomgått ved hvert årsmøte, og vi prøver å holde den lavest mulig.

I 2021 slo vi oss sammen med Strand Modellfly Klubb. Klubben hadde eksistert siden 1975 og mange av medlemmene hadde også medlemskap hos oss. Innføringen av de nye dronereglene 01.01.2021 gjorde det vanskelig for Strand Modellfly Klubb å drifte klubben «lovlig» da de ikke var underlagt Norges Luftsportforbund. Valget ble derfor å slå seg sammen med Ryfylke Modellflyklubb som er underlagt Norges Luftsportforbund.

I Ryfylke Modellflyklubb blir du ikke pålagt noen form for dugnad. Du kan derfor trygt være en passiv medlem hos oss dersom du ønsker å støtte klubben eller du trenger et medlemskap grunnet forsikring og droneregler.

Vi har ikke noen faste klubblokaler, men vi har derimot en flystripe i Seldal, 4120 Tau.

Styret består av:
Ronny Fjelde (leder)
Roald Kåre Stenvik (nestleder)
Roar Idsøe (styremedlem)
Snorre V. Fjelde (ungdomsleder)