F-15 Kampfly

Vi legger ut tegninger over et F-15 kampfly, beregnet på hangflyging, som ble designet av Arvid Vastveit i den tiden Strand Modellflyklubb eksisterte.

Denne modellen ble brukt til kampflyging, og dette var en veldig populær aktivitet på 80 og 90-tallet. Arvid tegnet også en kampflyversjon av
F-16. Det var disse to modellene som ble mest brukt som kampfly. En periode ble disse modellene neste masseprodusert fordi det var så populært.

Taurafjellet var en populær plass å fly. I begynnelsen handlet det om «skyte» ned de andre og den siste som var igjen vant. Etter hvert ble det laget et poengsystem hvor man fikk poeng for direkte kontakt og «nedskyting». Det ble kjørt flere konkurranser og i slutten av året ble det kåret en vinner.

Dette var en modell hvor både kropp og vinger ble skåret ut i isopor med varmetråd. Kroppen ble dekket med bølgepapp og vingene ble dekket med pakkepapir. Alt ble limt på plass med trelim.

Takk til Trond Olsen som sendte oss tegningene.

Her er en kopi av en luftkamp-logg for 1989-1994 i Strand Modellflyklubb. Det er nok i tillegg mange kamper som ikke ble loggført.

Kampflystevne 1992