Takk for alle som stilte opp på årsmøtet. Nedenfor finner dere protokollen.
Forfatter: Ronny Fjelde
Årsmøte 2024
Årsmøtet blir avholdt i Vaulali Trailklubb sine lokaler i Fiskåvegen 265, 4120 Tau mandag 4. mars kl. 1800.
Etter det formelle er gjennomført blir det ofte litt drøs om emner innen hobbyen. Ta gjerne med utstyr, modeller etc. som du ønsker å vise frem. Det er alltid gøy å se hva andre holder på med. Er det noe du trenger hjelp til så er det sikkert noen på årsmøtet som har gode råd.
Desto flere som møter opp desto mer utbytte får vi av årsmøtet.
Under finner dere dokumenter knyttet til årsmøtet. Årsberetningen og regnskapet er under utarbeidelse og blir lagt ut når det nærmer seg årsmøtet. I og med at vi har medlemmer fra hele Norge setter vi pris på dersom du har lyst til å sende bilder og/eller en liten tekst om hva du driver på med. Da kan vi få en litt mer utfyllende årsberetning. Send det til post@metanol.no
Nå starter innendørs droneracing på Tau
Vi starter med innendørs droneracing onsdag 13. september kl. 20 – 22.
Treningen skjer på samme sted og tidspunkt som i fjor, nemlig Superparken på Tau hver onsdag fra kl. 20 – 22.
På grunn av plass er det ikke tillatt med droner som er større enn 3,5 tommer.
Fuel begrenses til 16 % nitro
Kanskje gammelt nytt for noen. Men fra 6. mars i år kan ikke fuel inneholde mer enn 16 % nitro.
Les mer info fra NLF her.
North Star
North Star var et populært sjøfly i Strand Modellflyklubb på slutten av 80-tallet. Flyet ble designet på midten av 80-tallet.
I utgangspunktet ble dette levert som et byggesett hvor konstruksjonen bestod av balsa og kryssfiner.
For å kunne «masseprodusere» dette flyet uten å kjøpe nye byggesett ble det tatt avstøpning av kroppen. Deretter kunne man lage en glassfiber kropp. Vingen ble skåret ut i isopor og planket med balsa.
Flyet ble utstyr med en .40 – .46 2-taksmotor. Tanken ble plassert bak motoren. Det var veldig viktig at balansepunktet ble målt ved tom tank. Dere kan selv tenke dere hvor mye balansepunktet ble endret ved tom og full tank siden den lå så langt bak.
Modellen hadde en flott egenskap under takeoff. Det var bare å avansere trottle til full gass og modellen tok av helt selv når den oppnådde korrekt hastighet. En av fordelene med delta-vinge var at det kom minimalt med vann på propellen.
Det har blitt videreutviklet flere modeller etter den tid, blant annet Arrow, Dragonfly og Skipper. Hobbyking har modellen Skipper i skum som fortsatt kan kjøpes. Elefun har også solgt en lignende model i skum, men nå ser det ikke ut som denne er tilgjengelig.
Video fra Strand Modellflyklubb (1988) som viser produksjon og flyging
Dersom du ønsker å lese mer om modellen eller laste ned tegning kan du finne det hos OUTERZONE
F-15 Kampfly
Vi legger ut tegninger over et F-15 kampfly, beregnet på hangflyging, som ble designet av Arvid Vastveit i den tiden Strand Modellflyklubb eksisterte.
Denne modellen ble brukt til kampflyging, og dette var en veldig populær aktivitet på 80 og 90-tallet. Arvid tegnet også en kampflyversjon av
F-16. Det var disse to modellene som ble mest brukt som kampfly. En periode ble disse modellene neste masseprodusert fordi det var så populært.
Taurafjellet var en populær plass å fly. I begynnelsen handlet det om «skyte» ned de andre og den siste som var igjen vant. Etter hvert ble det laget et poengsystem hvor man fikk poeng for direkte kontakt og «nedskyting». Det ble kjørt flere konkurranser og i slutten av året ble det kåret en vinner.
Dette var en modell hvor både kropp og vinger ble skåret ut i isopor med varmetråd. Kroppen ble dekket med bølgepapp og vingene ble dekket med pakkepapir. Alt ble limt på plass med trelim.
Takk til Trond Olsen som sendte oss tegningene.
Her er en kopi av en luftkamp-logg for 1989-1994 i Strand Modellflyklubb. Det er nok i tillegg mange kamper som ikke ble loggført.
Vårslipp 2023
Dette er desverre avlyst grunnet vind!
Årsmøte 2023 er gjennomført
Vedlagt kan dere finne dokumenter tilknyttet årsmøte
Årsmøte 2023
Datoen for årsmøtet er satt til onsdag 1. mars kl. 1730-1930. Møtet blir avholdt i Vaulali Trialklubb sine lokaler i Nordmarka, Tau.
Saksliste, årsberetning og regnskapsrapportene er sendt ut til alle medlemmer via e-post.
Første samling av RIDC 2023
Vi fikk en knallstart på første racedag i Ryfylke Innendørs Dronecup 2023 (RIDC 2023) lørdag 10. desember.
Fredagen gikk med til rigging av banen. Hele lørdagen gikk med til race.
10 piloter stilte opp, og de var strålende fornøyd med arrangementet.
Store deler av dagen gikk med til kvalifiseringsrunder. Etter en god lunsj fra Pizzabakeren startet vi med finalerundene. Nytt denne gangen var at man måtte vinne 2 av 3 runder for å gå videre. Dette tok litt lengre tid en normalt, men til gjengjeld var det mye mer rettferdig.
Andre samling i RIDC 2023 tar plass lørdag 28. januar neste år i Superparken på Tau. Vi gleder oss allerede.